Thursday, 28 July 2016

Coretan HAMKA

Sebenarnya aku tak pernah pun baca buku Hamka tapi kali ni aku baru habiskan satu buku Hamka

bertajuk #MERANTAU KE DELI. Aku biasa tengok filem Di bawah Lindungan Kaabah dan

Tenggelamnya kapal Van der wijck saja... Jalan ceritanya memang menarik, bagi akulah(thumbs up!)

dan aku belum berkesempatan baca dalam versi buku pula.

Oh ya! aku nak buat review siket pasal buku 'Merantau ke Deli'.kot -kot korang nak try baca ke.

Sejujurnya, aku rasa kesian dengan nasib si Poniem yang hidupnya susah sebelum

kahwin sampailah dia kahwin dengan si Leman orang Padang. Sebab mereka berbeza adat , ada saja

masalah yang jadi. Adat kena jaga pada masa yang sama ada hati yang kena dijaga. Adat apa? Hati

siapa? Kalau nak tahu bacalah..hihihi


* Nak dapatkan koleksi Buku Hamka yang lain? Klik sini >>> KOLEKSI HAMKA












Tuesday, 26 July 2016

PROMOSI MINGGU GAJI

Salam semua, kali ini Bookcafe ada buat promosi gila-gila!!

Buku-buku yang di jual ada yang diskaun sehingga 95% ( wahhh syoknya!)

So, tunggu apa lagi..?  Sesiapa yang berminat boleh la melawat link ini untuk shopping buku yea :)

>> PROMOSI MINGGU GAJI


Selamat tahun baru