Posts

Showing posts from November, 2016

Buku Matluthfi Kisah 25 Filsuf Barat

Image
Assalamualaikum semua!
Saya harap korang sihat sihat je :) Hari ni hari terkahir bulan November. Esok dah bulan Disember. And 1 month to go before 2017. Korang mesti da set target untuk tahun baru kan. Apa apa pun aku doakan korang  dapat achieve target atau azam korang 😊atau nak continue azam korang tahun ni pun boleh.hihi. 
Well, bulan ni jugak ada buku baru nak keluar.😍 Buku apa lagi kalau bukan buku MatLuthfi iaitu Kisah 25 Filsuf Barat. Aku tak sabar nak baca buku ni dan sekarang kalau ada yang nak beli bole terus ke kedai buku online bookcafe Kisah 25 Filsuf Barat . Weh, korang boleh dapat diskaun 10% taw. 😍 

Review buku Mat Jenin Sebenarnya Hero

Image
Hello peeps :)

Bulan lepas aku tak update langsung blog aku ni. Sorry tau. In case korang rindu aku ke? *perasan*. K lah aku nak cer sikit pasal buku yang aku beli bulan lepas gak tapi baru hari ni aku dapat review. Korang kenal tak SAIFUL NANG? kalau korang tak kenal, bagus sangat lah tu. pegi beli buku beliau sekarang kat sini MAT JENIN SEBENARNYA HERO .Even korang bole search kat mana-mana, Still buku ni lagi best! :P Aku suka baca buku ni sebab cerita dia pendek-pendek je, senang faham, taklah complicated sangat. Sesuai untuk bacaan santai. Dalam buku ni ada banyak topik pasal isu semasa dan pengalaman SN sendiri dalam kehidupan seharian beliau sebagai social entrepreneur, rakyat Malaysia, dan seorang ayah. Dulu pun aku heran jugak macam mana syarikat SN uruskan duit company beliau sebab dorang declare yang 100% keuntungan akan diwakafkan kepada asnaf. So how come dorang boleh breakeven(pulang modal)? dan sekarang baru aku tahu after baca buku ni.

Dan satu lagi satu pandangan tent…